Validare Cont IBAN

Ce este contul IBAN?

IBAN este un acronim pentru International Bank Account Number, adică numărul internațional de cont bancar. Acesta este un număr unic, format din 24 de caractere, care identifică un cont bancar în orice țară din lume. IBAN-ul este folosit pentru a identifica contul bancar al unei persoane fizice sau juridice, în cadrul unei tranzacții bancare internaționale.

IBAN-ul este format dintr-un cod de țară, un cod de verificare și un număr de cont bancar. Codul de țară este format din două litere. Codul de verificare este format din două cifre, iar numărul de cont bancar este format din maxim 30 de caractere alfanumerice.

IBAN-ul a fost introdus în 1997, de către Uniunea Europeană, pentru a facilita tranzacțiile bancare internaționale. În prezent, IBAN-ul este folosit în peste 70 de țări din întreaga lume.

De ce trebuie să validăm un cont IBAN?

Mereu când primești un cont IBAN este bine să-l validezi pentru a te asigura că trimiți banii în contul corect!.

De asemenea, dacă vrei să trimiți bani într-un cont bancar din altă țară, este bine să validezi IBAN-ul pentru a te asigura că banii vor ajunge la destinație!.

Cum validăm un cont IBAN?

Primul pas în validarea unui IBAN este verificarea lungimii acestuia. Lungimea unui IBAN este de 24 de caractere (cu mici excepții). Dacă IBAN-ul nu are lungimea corectă, atunci acesta este invalid.

Al doilea pas în validarea unui IBAN este verificarea codului de țară. Codul de țară este format din două litere. Dacă codul de țară nu este format din două litere, atunci IBAN-ul este invalid.

Al treilea pas în validarea unui cont IBAN este să verificăm suma de control, adică ultimele 2 cifre dintr-un cont IBAN.

Alte servicii legate de taxe